♥ Hello All :) Thanks for visit blog ja'ria, Love you all ♥

Monday, 14 July 2014

Sis Wedding Days!

Hello there, lama sangat tak update blog langsung.
Hari ni nak share pasal wedding kakak jaria. Hehehe, walaupun dah sebulan mereka khawin. Sorry late update blogger! Best betul dan meriah. Okay sebenarnya cuti dua tiga minggu tu lagi jaria pulang sandakan. Start 27 May jaria pulang sana. Best bah lama2 sana. Sampailah tiba birthday jaria. Hm mestipun sambut without umie, skurang2nya umie bagi wish. hm nangis. Thanks sbb wish jaria jadi first and last dan semua xlupa okay? Hari semakin berlalu, sehinggalah semua anggota pulang kecuali miji pada hari jumaat tu, oh my! semua pulang, kak noi, amat,acad, dan isteri dan anak2 mereka, kak didi,kak mas, si budak kecik abg dan adik. Oh dorg buli aku. maklumlah adik mereka paling jauh. hehe. Sampailah dorg call miji suruh dia pulang. miji ckp dia tak boleh pulang. sampai lah waktu malam, banyak aktiviti, pakai lulur, pakai bedak sejuk dan malam berinai! Esok paginya 11 jam sebelum akad nikah, pagi2, disuruh bangun besiap mau pergi mandi bunga, ikut seja lah. Ikut adat ni, mereka kata adat kita kalau sebelum khawin kena mandi bunga, hehe anak dara kena pgg lilin tu utk ambil seri bagi pengantin pakai. Alamak? hilang seri muka jaria. Hm x palah. Demi kakak cha. Hehe. Tiba tiba pulang, ada pula si miji? Haha tekejut beruk. Rupanya dia bagi suprise. Hahaha sampai kena pukul dia oleh acad, habis kredit seja call. Hahaha lucukan? comel ba dorg semua adik bradik. Penyayang. Lps pulang tu, kak cha x boleh sudah keluar bilik. takut hilang seri muka. Haha? Naa itulah adat kan. Okay tibalah saat yang dinanti iaitu akad nikah kak cha! Debar dia. Hehe bunyi kompang. pengantin lelaki sampai. sampai lah selamat diijabkabulkan. Lpstu bersanding. Ups jaria pula jadi pengapit. Haha warna tema team bride malam tu warna biru. Hehehe. Lps tu tetiba ada nyanyi lagu birthday, jaria pun ikut lah nyanyi. Peliknya jaria ndatau birthday siapa. tetiba dorang tunjuk jaria. Okay happy sampai nak nangis. Tekjut beruk gila. Even sudah limpas tetap happy, dorg mau buat suprise ramai2. Oh thanks. it cheese cake! my fav cake! thanks all of you. A lot! Okay tiba esoknya, hari perkhawinan bersanding di dewan chi wa. Hebat oh sana. Team groom tema kuning, team bride warna hijau. Uwa, tema baju kak cha dan fuad warna frozen. Alala cute right? Wa happy lah semua. sampai suprise dari kami menari. ee macam macam tarian bah. kami hantam seja. Enjoy. sampailah penat. begitulah cerita kami. Hm sangat best moment tu. Korg patut rasa sndiri kay? bah nanti jaria upload sekali gambar wedding kakak jaria okay?
Okay bai. Love you, Jaria;)

No comments:

Post a Comment